Известие

Collapse
No announcement yet.

Съединител и/или маховик 156 1.9JTD 105 к.с.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съединител и/или маховик 156 1.9JTD 105 к.с.

Здравейте, колеги! Съжалявам, че първо трябва да пиша в раздела "Млад техник" дори преди да съм се представил в съответния раздел, но се надявам на хубаво време и читав фотоапарат! Така де, сдобих се с 1.9 JTD и ситуацията е следната .... ситуация, за която моля Ви да вземете отношение:

1. Твърд педал на съединител, отделящ максимално горе - дотук ясно - комплект съединител за смяна!
    2. По- лошото - леко претрисане при тръгване без газ на 1-ва и леко претрисане при смяна на предавките, но не ВИНАГИ от време на време! На място претрисане изобщо липсва! Претрисане при набиране в обороти около макс въртящ момент няма със сигурност! Чува се и леко чаткане (отчетливо е, не е като глухо хлопане) при потегляне, но не и при натискане или рязко връщане на педала на газта!

Така! До тук е ясно - съеденител със сигурност!
    Въпросът ми е дали има шанс това претрисане да е само от притискател или нещата отиват към любимите за всички ни ДЕМПФЕРЕН МАХОВИК!

Напълно съм наясно, че има много теми по-този въпрос да прочел съм ги и ми бяха полезни! И все пак се надявам на колегите за компетентно мнение, както и на Варненци да ме насочат към фирмен сервиз, магазини за части, отстъпки, качествени итал-майстори и прочие!
    Предварително благадаря на тези, които ще отделят време за отговор!
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Първоначално публикувано от Gerdjikoff Покажи съобщение
    Здравейте, колеги! Съжалявам, че първо трябва да пиша в раздела "Млад техник" дори преди да съм се представил в съответния раздел, но се надявам на хубаво време и читав фотоапарат! Така де, сдобих се с 1.9 JTD и ситуацията е следната .... ситуация, за която моля Ви да вземете отношение:

1. Твърд педал на съединител, отделящ максимално горе - дотук ясно - комплект съединител за смяна!
    2. По- лошото - леко претрисане при тръгване без газ на 1-ва и леко претрисане при смяна на предавките, но не ВИНАГИ от време на време! На място претрисане изобщо липсва! Претрисане при набиране в обороти около макс въртящ момент няма със сигурност! Чува се и леко чаткане (отчетливо е, не е като глухо хлопане) при потегляне, но не и при натискане или рязко връщане на педала на газта!

Така! До тук е ясно - съеденител със сигурност!
    Въпросът ми е дали има шанс това претрисане да е само от притискател или нещата отиват към любимите за всички ни ДЕМПФЕРЕН МАХОВИК!

Напълно съм наясно, че има много теми по-този въпрос да прочел съм ги и ми бяха полезни! И все пак се надявам на колегите за компетентно мнение, както и на Варненци да ме насочат към фирмен сервиз, магазини за части, отстъпки, качествени итал-майстори и прочие!
    Съединителят ако не е в час и е стигнал до нитове ще притриса. Още повече, че и лагерът може да е заминал. Колкото до маховика - като се отвори за смяна на комплекта ще се разбере. Но си намери разбиращ майстор, колегите от Варна тук ще ти препоръчат
    Last edited by NightRider; d.m.y г., 19:47. Основание: уточнение
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

колегата NightRider е прав, никой тук не е гадател , отвори и виж което е за смяна трябва да се смени, често нещата изглеждат по-драматични отколкото са
      147 JTD

Comment

Ами намини на някоя сбирка на терапията и ще се срещнеш и с майстори,идват чат пат.Вероятно пружинките на феродовия ти създават проблема,щом е твърд педала и отделя горе си наистина за смяна,маховика може и да си е здрав.Пък може и да си спретнем конкурс за най тресящо и трещящо жтд, на предната среща почти го бяхме заформили щото бяхме 4 от 6 такива.

Comment

По пътя от затвора към околовръстното, след кръстовището за сладкарска, та на следващото кръстовище има една бензиностанция на Шел, и там в сервиза работи едно момче, казва се Живко, спри при него за някоя и друга минутка и обсъдете въпроса, може би ще го смени.
          А за отделянето горе, може и да не съм прав, но защо съм останал с впечатление, че съединителя е свършил, ако педала при максимално натискане надолу едва отделя?
          Last edited by Liminat; d.m.y г., 21:46.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
            Ами намини на някоя сбирка на терапията и ще се срещнеш и с майстори,идват чат пат.Вероятно пружинките на феродовия ти създават проблема,щом е твърд педала и отделя горе си наистина за смяна,маховика може и да си е здрав.Пък може и да си спретнем конкурс за най тресящо и трещящо жтд, на предната среща почти го бяхме заформили щото бяхме 4 от 6 такива.

Феродовия му диск няма пружинки
            Най вероятно пробема е само в съединителя.
            Тоя 1,9 още повече и ако е без чип няма как да разхопа маховика, но всичко ще се изясни като се отвори
            Ако решиш, обади се да му хвърлим едно око
            sigpic
            Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
            Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
              Феродовия му диск няма пружинки
              Най вероятно пробема е само в съединителя.
              Тоя 1,9 още повече и ако е без чип няма как да разхопа маховика, но всичко ще се изясни като се отвори
              Ако решиш, обади се да му хвърлим едно око
              Щом ти го казваш се съгласявам на мига,не съм го отварял още моя.
              То затова се водиш старши алфист.
              Last edited by 546; d.m.y г., 22:35.

Comment

Момчета, адски сте отзивчиви, за което много Ви благодаря! Със сигурност ще се видим някоя неделя!

П.С. Слязох от Е39 2.5 ТДС на Алфа 1.9 ЖТД и да ви кажа честно НЕ СЪЖЕЛЯВАМ! Това е моята кола!
                Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                  ,не съм го отварял още моя.
                  Пожелавам ти да не го отваряш скоро

---------- Post added at 22:40 ---------- Previous post was at 22:37 ----------

П.С. Слязох от Е39 2.5 ТДС на Алфа 1.9 ЖТД и да ви кажа честно НЕ СЪЖЕЛЯВАМ! Това е моята кола!
                  Ти си втория, който казва това в рамкита на седмица във Варна
                  Още един колега ми се похвали със същото преди 2-3 дни - смени баварката със 156 2,4 и много повече и се кефи - само така, ние сектанти и сме ии не сме
                  sigpic
                  Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                  Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Абе и двете са от един дол дренки.Поне палят зимата.

Comment

Иво - pininfarina е твоя човек, звънни му да се разберете да я види в неговия сервиз! Ще останеш много доволен и ще си решиш проблема, много точен човек
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

ТДС-а какви неща прави ако знаеш! То плочки, то ГНП-та, то дебитомери, то маркучи, то глави, то термостати, то водни помпи, абе.......айде достатъчно!

---------- Post added at 23:50 ---------- Previous post was at 23:45 ----------

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                        Иво - pininfarina е твоя човек, звънни му да се разберете да я види в неговия сервиз! Ще останеш много доволен и ще си решиш проблема, много точен човек
                        Мхм! Установено е вече! Благодаря!
                        Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Претрисането е от луфт в маховика (не означава да е отишъл) .
                          Отделянето ми стана интересно,при положение,че не си с жило а с помпи !
                          Мисля,че е най-удачно да се срещнеш с Пининфарина човека има много опит !
                          Успех
                          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

...да ползвам темата,докато е прясна

Като гледам в сайта на АХМ-а,съединителите на 1.9 и 2.4 са еднакви.Като се почне-105,110,115,136,140 и 150 коньовите.Така ли е?...или има подробности които неразбирам.Благодаря.
                            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Така ли е?...или има подробности които неразбирам.Благодаря.
                              Има ,някои модели са с лагер помпа,проверява се по рама.
                              Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                              159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                              NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Working...
                              X